Saker att göra när du är i Istanbul

Saker att göra när du är i Istanbul

Underbara och mytomspunna Istanbul är det perfekta besöksmålet för dig som vill ha spänning, en unik kultur och den perfekta blandningen mellan öst och väst. Här kommer du garanterat alltid att finna någonting att göra, oavsett vad det är du vill ha ut av din vistelse och med ditt Turkey e-Visa i din hand är du fri att upptäcka allt som coola Istanbul har att erbjuda. Du kommer garanterat att komma hem med många minnen för livet, och med stor sannolikhet vilja återvända flera gånger under ditt liv.

Bildkälla: Pixabay

Hagia Sofia

Om du bara har tid för en enda sak då du befinner dig i Istanbul bör du ta dig till Hagia Sofia, denna otroliga katedral från 500-talet efter Kristus. Här kan du hänföras av den fantastiska designen eller varför inte över de många människor som idag kommer hit för att komma närmare sin tro. Oavsett vem du är kommer du inte att bli besviken om du väljer ett besök i Hagia Sofia. Läs gärna på om vad som gäller för ditt besök i förväg. Kulturen är annorlunda än den här i Sverige.

Grand Bazaar i Istanbul

Nästa absoluta måste då du befinner dig i storstaden Istanbul är ett besök på den stora basaren. Här får du uppleva turkisk kultur när den är som bäst, samtidigt som du shoppar med dig någonting spännande att ta med dig hem. På basaren kommer du att kunna spendera många timmar utan att få det tråkigt.

Blå mosken

Istanbuls kanske mest kända landmärke är den blå mosken. Här kommer du att förundras över såväl byggnaden som den otroliga känslan som omsluter hela området. Du kommer garanterat att minnas ett besök på denna välkända plats i Turkiet.

Topkapipalatset

Det osmanska rikets grundpelare under 400 år är en plats du absolut måste se då du befinner dig i Istanbul. Här kan du lära dig mer om hur Turkiets storhetstid formade staden och landet i stort. Du kommer garanterat att kunna spendera en förmiddag med att utforska denna spännande plats.

Eminonutorget

På detta härliga torg får du uppleva själva essensen av Istanbul. Här är allting smått kaotiskt men på ett charmerande sätt som man sällan ser någon annanstans. Det är helt enkelt en plats där du garanterat kommer att få lära dig mer om den turkiska kulturen, så som den faktiska är för de som bor och lever i Istanbul och Turkiet idag.

Galatabron

Denna bor sträcker sig över det gyllene hornet och förbinder de äldsta delarna av Istanbul med de nyare. En promenad över denna bro är ett absolut krav för dig som besöker staden. Det ger dig nämligen möjlighet att själv skapa dig en uppfattning om hur staden utvecklats över århundradena. Väljer du dessutom att ta din promenad precis vid soluppgången eller varför inte vid solnedgången, så kommer du garanterat att få en ännu härligare upplevelse. Att få se staden vakna till liv, eller möta kvällen är en upplevelse du sent kommer att glömma. Istanbul – en unik stad

Istanbul är helt enkelt en unik stad som förbinder Europa med öster. Du kommer alltid att finna nya spännande saker att upptäcka här och dina besök kommer att forma din syn på världen, varje gång.

Betyg 0 / 5. Röster: 0

Inga röster.