Microneedling

Microneedling är en avancerad behandling där du med användning av nål ökar hudens produktion av kollagen. Behandlingen går till genom att 12 engångsnålar skapar upp till 3000 mikrokanaler per sekund i huden och anses vara en väldigt säker behandling av huden. 

Vid behandlingen går nålarna olika djupt ner genom huden och på ett kontrollerat sätt skadar man huden, för att den sen ska vilja reparera skadan. Då är det tillväxthormoner som frigörs vilket leder till att celler i huden kommer börja att producera mer kollagen. Behandlingen är framförallt avsedd till ansikte men händer, hals och dekolletage kan även behandlas med hjälp av microneedling. 

En behandling tar oftast mellan 30-60 minuter och oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar. Efter ens första behandling så bör behandlingen upprepas efter 4-8 veckors mellanrum. 

Efter en behandling så kan symptomen vara, rodnad, svullnad, torrhet och eventuell så flagnar huden. Du kan även återgå till normal aktivitet direkt efter behandlingen, men man bör undvika smink, solarium, brun utan sol och hård fysisk träning 1 48h. 

Microneedling är ett väldigt säkert sätt att behandla hudproblem men som alla andra behandlingar så är det säkert att man går igenom vilken klinik man vill genomföra behandlingen på och vara säker på att behandlingen sker med din säkerhet i fokus. 

Summa summarum så är microneedling en väldigt säker behandling för att behandla problem med huden. Det är en metod där du skadar huden för att den sedan ska reparera sig själv och frige kollagen. En behandlingskur är mellan 3-6 gånger och varje behandling tar ungefär 30-60 min, efter behandling så bör den upprepas efter 4-8 veckor för bästa resultat

Betyg 0 / 5. Röster: 0

Inga röster.