Dalarna

Falu Fängelse

Fängelsedirektörens vardagsrum för de mindre konferensgrupperna och Tingssalen för upp till 50 personer

Fängelset har en sällsynt bred målgrupp. Direktörer vill gärna bo här eftersom de tycker det är lättare att få kontakt med folk än på hotellen. Och det finns två vackra konferensrum – Tingssalen och Fängelsedirektörens vardagsrum. Fängelsedirektörens vardagsrum, konferensrum 1, har en unik kakelugn i Jugendstil och tar in 15 personer. Tingssalen, konferensrum 2, kan möbleras efter olika behov och tar upp till 50 personer. Där finns även ett angränsande grupprum.

Konferenslokalerna är utrustade med ordinär utrustning såsom skrivtavla, OH-projektor, blädderblock, video/dataprojektor och WiFi. Om mer avancerad utrustning krävs så ordnas det. Falu Fängelse Konferens är något för er som efterlyser ett annorlunda, historiskt, och fängslande konferensalternativ.

Spännande konferens i harmonisk avskildhet

Men här har sannerligen inte alltid varit fridfullt. En skrämmande anekdot är när en fånge skulle avrättas i Gangef. Fängelsebödeln var så full att han tvingades hugga fem gånger innan halsen var avskuren. Bödeln fick både böter och förlängt straff. Det var tillåtet att förtära sprit i fängelserna på den tiden.

Idag dricks det under lugnare former och för konferensgäster är det perfekt att prata ostört och ta ett glas vin på gamla rastgården på runt 400 kvadratmeter. Här finns också den takade paviljongen tillgänglig om vädret inte tillåter sittningar utomhus.

I samtliga konferenser ingår förmiddagskaffe med smörgås, vatten, frukt och godis samt eftermiddagskaffe med kaka. Om lunch, middag och övernattning önskas så kommer Falu konferens med förslag på pris och upplägg enligt era önskemål. Frukostbuffé serveras i fångarnas matsal och det finns stora sällskapsutrymmen som Cellskaps-rummet.

Konferensaktiviteter som femkamp eller tipspromenad i Lugnets natursköna omgivningar

Konferensaktiviteter som femkamp, tipspromenad med tema Falu fängelse och vin- eller whiskyprovning arrangeras gärna enligt önskemål. Framförallt lockar den fantastiska naturen och aktiviteterna som finns i närområdet. Lugnet är Sveriges mesta idrottsanläggning, här kan du vandra och åka mountainbike på banor av världsklass. Falu fängelse ligger nära Lugnet men ändå i centrala Falun.

Falu Fängelse Vandrarhem är en unik konferensanläggning med en levande fängelsekultur och naturskön omgivning. Välkommen att boka en fängslande och ostörd konferensvistelse.

Betyg 4.5 / 5. Röster: 10

Inga röster.

Anläggningsinfo
50 konferensplatser
40 sittplatser
2 konferensrum
4 enkelrum
26 dubbelrum
86 bäddar
86 bäddar
2 konferensrum
Kontakta Falu Fängelse

Fler anläggningar du kanske gillar

Hotel Mullsjö
Jönköping
Hotel Ullinge
Jönköping
Hotel Gyllene Uttern
Jönköping
Föregående
Nästa